Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Europees Parlement stemt voor cameratoezicht aan boord van vissersschepen

BRUSSEL

Het Europees Parlement heeft woensdag 11 maart met een kleine meerderheid ingestemd met het voorstel van de Europese Commissie om de aanlandplicht met cameratoezicht te monitoren. Onder vissers is de aversie tegen deze controle groot. Men heeft het over big brother-achtige toestanden.

1 / 1
Controleurs kunnen straks op afstand alle (ondermaatse) vis zien die uit het net komt. (Foto Bram Pronk)

Controleurs kunnen straks op afstand alle (ondermaatse) vis zien die uit het net komt. (Foto Bram Pronk)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook