Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Buren uit Moddergat nemen elkaars garnalenkotter over

MODDERGAT

Peter Visser van de LO-20 Zwarte Arend en Jitze Vanger van de WL-22 Gerda hebben van kotter gewisseld. Beide garnalenvissers uit Moddergat, tevens buren, zochten wat anders en troffen elkaar aan de keukentafel, waar werd afgesproken om elkaars kotter over te nemen.

1 / 2
De WL-22 staat nu ingeschreven als LO-20 Zwarte Arend. (Foto's Bram Pronk)

De WL-22 staat nu ingeschreven als LO-20 Zwarte Arend. (Foto's Bram Pronk)

Peter Visser wilde het namelijk wat rustiger aan doen en Jitze Vanger zocht een grotere kotter voor hem zelf en zijn zoon Age Klaas. De LO-20, 19,60 meter lang, 54 gt groot en 256 pk sterk, is in 1987 gebouwd door Fred van den Broek in Lauwersoog. Met deze SI-gecertificeerde kotter mag ook buiten worden gevist. De WL-22, 21 meter lang, 40 gt groot en 220 pk sterk, is in 1982 als ZK-9 gebouwd door Scheepswerf Welgelegen in Zoutkamp en in 1999 enkele meters verlengd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bram Pronk)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook