Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Minister mag vergunning garnalenvissers in Natura 2000 opschorten

UTRECHT

Als garnalenvissers in Natura 2000-gebieden meer vissen dan 110% van het in hun Wet natuurbescherming (Wnb)-vergunning vastgelegde aantal visuren, mag minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de vergunning tijdelijk opschorten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald in twee zaken die onder meer door de Nederlandse Vissersbond, VisNed en enkele individuele vissers waren aangespannen.

1 / 1
In de Wnb-vergunning werden de visuren al in 2017 vastgelegd. Daar moeten de garnalenvissers nu niet meer over klagen, vindt de rechter. (Foto Vissersbond)

In de Wnb-vergunning werden de visuren al in 2017 vastgelegd. Daar moeten de garnalenvissers nu niet meer over klagen, vindt de rechter. (Foto Vissersbond)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook