Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Visser overleeft drie dagen alleen op zee door ijskist

JAKARTA

Een Indonesische visser heeft drie dagen op zee overleefd door zich vast te klampen aan een ijskist nadat zijn boot was gekapseisd voor de Molukken.

1 / 1
De visser dreef drie dagen moederziel alleen rond op zee.

De visser dreef drie dagen moederziel alleen rond op zee.

Udin Diman (46) ging op 14 september de zee op om vis te vangen, maar zijn boot zonk door de hoge golven, zeiden reddingswerkers op het eiland Ternate. Hij werd donderdagavond gevonden terwijl hij zich vasthield aan de feloranje ijskist, zwak maar in goede gezondheid, aldus een woordvoerder van de reddingsdienst.

‘De man had een goed overlevingsinstinct’, zei de woordvoerder. ‘Hij maakte geen onnodige bewegingen om energie te besparen.’

Udin keerde terug naar huis na enkele uren in het ziekenhuis te hebben doorgebracht. ‘Ik viel verschillende keren flauw omdat ik te hongerig was en sliep totdat er reddingswerkers kwamen’, zei Udin.

Twee keer per week verzendt onze redactie een gratis nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte worden gehouden van alle actualiteiten uit de maritieme sector? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook