Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Bouwput zet visbestanden en natuur onder druk

Scheveningen

Met de bouw van talloze windmolens verandert de Noordzee niet alleen in een bouwput, maar komen volgens de actiegroep Eenheid Maakt Kracht (EMK) ook visbestanden en de overige natuur onder zware druk te staan. In combinatie met klimaatverandering kan dat weleens helemaal verkeerd uitpakken, stelt visserman en EMK-bestuurslid Dirk Kraak. ‘De regering maakt de verkeerde keuzes.’

1 / 1
Dirk Kraak vreest de gevolgen van grootschalige windmolenbouw in de Noordzee. (Foto W.M. den Heijer)

Dirk Kraak vreest de gevolgen van grootschalige windmolenbouw in de Noordzee. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook