Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Frans en Vlaams pulsverbod: 15 Nederlanders zonder visgebied

PARIJS / URK

Voor zo’n vijftien Nederlandse vissers betekent het vervroegde pulsvisserijverbod in de 12-mijlszone van Frankrijk en Vlaanderen einde oefening. Dat zegt de voorzitter van de Nederlandse Vissersbond Johan Nooitgedagt. De Fransen kondigden woensdag 14 augustus hun verbod op vissen met stroomstootjes af in hun territoriale wateren, Vlaanderen volgde meteen zonder formele berichtgeving.

1 / 1
Pulsvissers op de TX38 aan het werk. Het Europees Parlement stemde eerder dit jaar voor een geleidelijk totaalverbod op pulsvissen, Frankrijk voerde het verbod woensdag 14 augustus al in.  (Archieffoto ANP / Niels Wenstedt)

Pulsvissers op de TX38 aan het werk. Het Europees Parlement stemde eerder dit jaar voor een geleidelijk totaalverbod op pulsvissen, Frankrijk voerde het verbod woensdag 14 augustus al in. (Archieffoto ANP / Niels Wenstedt)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook