Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Pulskotter UK-195 knalt op gasproductieplatform

IJMUIDEN

De pulskotter UK-195 Noorderhaaks van de broers Rense en Johannes de Boer uit Urk is vrijdagmorgen 12 juli op weg van de visgronden naar IJmuiden tegen één van de poten van het gasproductieplatform P6-D gevaren.

1 / 1
De schade aan UK-195 wordt door Maaskant in Stellendam hersteld. (Foto Bram Pronk)

De schade aan UK-195 wordt door Maaskant in Stellendam hersteld. (Foto Bram Pronk)

Een scheur van ongeveer vier meter boven de waterlijn aan stuurboordkant in het voorschip was het gevolg, naast lichte kopschade. Ook de radar boven op de voormast raakte ontzet, waardoor de ruim 44 meter lange kotter volgens beredenering van de eigenaren van het vissersschip onder het onbemande, maar wel in productie zijnde,  platform moet zijn doorgevaren zonder dat de wachtsman daar in eerste instantie erg in had. Persoonlijke ongelukken hebben zich aan boord van de viskotter niet voorgedaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(BP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook