Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Lauwersmeer nog steeds het verdriet van Zoutkamp

Zoutkamp

De Lauwerszee werd 50 jaar geleden afgesloten van de Waddenzee. Wat zich aanvankelijk ontwikkelde tot een kale plas met dode planten en vissen werd uiteindelijk een gebied met bijzondere natuurwaarden. De afsluiting was echter een nachtmerrie voor de vissers van Zoutkamp. Die wonden zijn nog altijd niet geheeld, zo bleek 23 mei op een symposium naar aanleiding van een halve eeuw Lauwersmeer.

1 / 1
Het Manifest Lauwerskust brengt overzichtelijk in beeld waar de opstellers naartoe willen: 1) Innovatiecluster rond duurzame energie en logistiek; 2) Duurzame recreatie die opgaat in het landschap; 3) Duurzame visserij en maritiem onderzoek. Waterstof als motor voor nieuwe ontwikkelingen; 4) Innovatiehaven als publiekstrekker; 5) Oostelijke Waddenzee 100% vrij van fossiele brandstoffen. (Afbeelding Ronald van der Heide)

Het Manifest Lauwerskust brengt overzichtelijk in beeld waar de opstellers naartoe willen: 1) Innovatiecluster rond duurzame energie en logistiek; 2) Duurzame recreatie die opgaat in het landschap; 3) Duurzame visserij en maritiem onderzoek. Waterstof als motor voor nieuwe ontwikkelingen; 4) Innovatiehaven als publiekstrekker; 5) Oostelijke Waddenzee 100% vrij van fossiele brandstoffen. (Afbeelding Ronald van der Heide)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook