Pulskotter schakelt over naar twinrigvisserij op schol

De grote pulskotter SCH-63 Quo Vadis van Jaczon Visserij Mij. Bravo BV uit Scheveningen gaat twinriggen op schol. In de thuishaven Scheveningen worden alle attributen die met pulsvissen te maken hebben, zoals strengen, elektriciteitskabels, pulswieltjes en al het reservemateriaal, van boord gehaald.

Pulskotter schakelt over naar twinrigvisserij op schol

Woensdag 24 april stoomt de SCH-63 naar Stellendam waar de pulswings van boord gaan en de twinrignetten op de nettentrommels worden gedraaid. Voor deze ruim 44 meter lange, 2.000 pk sterke kotter uit 1994 zit het pulsen er sowieso op. De pulstoestemming voor deze kotter wordt, samen met een flink aantal andere kotters uit categorie 3, per 1 juni ingetrokken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer