Europarlement: meer geld voor visserijfonds

Er moeten meer financiële middelen naar Europese vissers, zo eiste het Europarlement donderdag 4 april. Er moet volgens het Parlement van 2021 tot 2027 7,7 miljard euro beschikbaar worden gesteld.

Europarlement: meer geld voor visserijfonds

Eurocommissaris Karmenu Vella van Visserij wilde voorlopig slechts 6,14 miljard euro toekennen aan het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij. Op voorstel van het CDA moet er bovendien specifieke steun komen voor zowel de aquacultuur, zoals oester- en mosselkwekers, alsook de kleine en binnenvisserij. ‘Een belangrijk signaal gezien de grote uitdagingen in onze visserij- en aquacultuursector’, constateert CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, lid van de visserijcommissie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer