Franse trawler stuurloos in storm bij Lands End (video)

De 24 meter lange Franse kotter La Fanette is in de nacht van dinsdag 12 maart in problemen gekomen ter hoogte van Lands End. De hoofdmotor was uitgevallen.

De weersomstandigheden waren bovendien zeer ongunstig. Er was sprake van een stormachtige wind, 8 Beaufort, met golven van 5 tot 6 meter. De Engelse Kustwacht stuurde een reddingboot naar de onfortuinlijke kotter om een sleepverbinding tot stand te brengen. Dit mislukte vanwege het onstuimige weer. Ook de Franse kotter Faradet, een zusterschip van de La Fanette en eigendom van dezelfde rederij, lukte het niet een verbinding tot stand te brengen.
Daarop besloot de Kustwacht de zeskoppige bemanning met een reddingshelikopter van boord te halen. Woensdag in de loop van de middag  lukte het de bemanning van de Faradet wel om een tros over te brengen en vervolgens de La Fanette op sleeptouw te nemen naar Brest. (BP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Franse trawler stuurloos in storm bij Lands End (video) | Schuttevaer.nl

Franse trawler stuurloos in storm bij Lands End (video)

De 24 meter lange Franse kotter La Fanette is in de nacht van dinsdag 12 maart in problemen gekomen ter hoogte van Lands End. De hoofdmotor was uitgevallen.

De weersomstandigheden waren bovendien zeer ongunstig. Er was sprake van een stormachtige wind, 8 Beaufort, met golven van 5 tot 6 meter. De Engelse Kustwacht stuurde een reddingboot naar de onfortuinlijke kotter om een sleepverbinding tot stand te brengen. Dit mislukte vanwege het onstuimige weer. Ook de Franse kotter Faradet, een zusterschip van de La Fanette en eigendom van dezelfde rederij, lukte het niet een verbinding tot stand te brengen.
Daarop besloot de Kustwacht de zeskoppige bemanning met een reddingshelikopter van boord te halen. Woensdag in de loop van de middag  lukte het de bemanning van de Faradet wel om een tros over te brengen en vervolgens de La Fanette op sleeptouw te nemen naar Brest. (BP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer