Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Randmeren herbevolkt met 2,5 miljoen jonge palingen

ZEEWOLDE

Bijna 2,5 miljoen glasaaltjes – jonge palingen – zijn woensdagmorgen 6 maart uitgezet in de Zuidelijke randmeren. Hiermee wordt een impuls gegeven aan de groei van de palingstand in de Nederlandse natuur. De beroepssector voert de herbevolking uit in opdracht van het ministerie van LNV, als onderdeel van het Nederlandse aalherstelplan. Het is een beleidsmaatregel om de palingstand te laten groeien.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook