Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kansen voor pulsvisserij nemen af

BRUSSEL

Het lijkt er steeds meer op dat er inderdaad een verbod komt op de pulsvisserij. Na het Europees Parlement, zeggen nu ook Europese ambtenaren dat de Nederlandse pulsvissers zich niet aan de regels hebben gehouden.

Dat berichtte NPO Radio 1 maandag 4 februari. De ambtenaren stellen in een brief aan de Franse milieu-lobbyorganisatie Bloom dat de Nederlandse vissers veel te ver zijn gegaan. Europees was afgesproken dat maximaal 5% van de boomkorvloot zou worden uitgerust met een pulskor. Zij stellen nu dat Nederland op oneigenlijke gronden 40% van de vloot ermee heeft uitgerust.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook