Kansen voor pulsvisserij nemen af

Het lijkt er steeds meer op dat er inderdaad een verbod komt op de pulsvisserij. Na het Europees Parlement, zeggen nu ook Europese ambtenaren dat de Nederlandse pulsvissers zich niet aan de regels hebben gehouden.

Dat berichtte NPO Radio 1 maandag 4 februari. De ambtenaren stellen in een brief aan de Franse milieu-lobbyorganisatie Bloom dat de Nederlandse vissers veel te ver zijn gegaan. Europees was afgesproken dat maximaal 5% van de boomkorvloot zou worden uitgerust met een pulskor. Zij stellen nu dat Nederland op oneigenlijke gronden 40% van de vloot ermee heeft uitgerust.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kansen voor pulsvisserij nemen af | Schuttevaer.nl

Kansen voor pulsvisserij nemen af

Het lijkt er steeds meer op dat er inderdaad een verbod komt op de pulsvisserij. Na het Europees Parlement, zeggen nu ook Europese ambtenaren dat de Nederlandse pulsvissers zich niet aan de regels hebben gehouden.

Dat berichtte NPO Radio 1 maandag 4 februari. De ambtenaren stellen in een brief aan de Franse milieu-lobbyorganisatie Bloom dat de Nederlandse vissers veel te ver zijn gegaan. Europees was afgesproken dat maximaal 5% van de boomkorvloot zou worden uitgerust met een pulskor. Zij stellen nu dat Nederland op oneigenlijke gronden 40% van de vloot ermee heeft uitgerust.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer