Visafslag Scheveningen ziet omzet verder stijgen

Locatiemanager Wim Harteveld van de Scheveningse visafslag en zijn team kunnen terugkijken op een goed jaar met een omzet van iets meer dan 38 miljoen euro, twee miljoen meer dan in 2017.

Visafslag Scheveningen ziet omzet verder stijgen

De aanvoerders zorgden voor 9000 ton vis. ‘Dat wijkt niet veel af van wat we vorig jaar te verwerken kregen, maar dit jaar hebben we meer tong en minder schol gezien’, verklaart Harteveld. Vanaf half november zag Scheveningen de omzet omhoog schieten dankzij de aanvoer van inktvis, die gemiddeld 8 euro per kilo deed, maar in de laatste week van december zelfs 10 euro per kilo. Harteveld: ‘Dat zet zoden aan de dijk. En ook de rode poon met 3 tot 3,50 euro per kilo leverde een bijdrage aan het opschroeven van de omzet.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer