Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vangstquota in 2019 fors omlaag

BRUSSEL

De vangstquota voor de meeste doelsoorten worden in 2019 fors verlaagd. Daarover hebben de Europese visserijministers en de Europese Commissie in Brussel een akkoord bereikt. Hoewel het met veel visbestanden goed gaat, is de verlaging volgens Brussel nodig om een duurzame vangst voort te zetten.

Onder meer op het quotum van de voor Nederlandse kottervissers belangrijke doelsoorten tong en schol wordt flink gekort. Van tong mag volgend jaar 20% minder worden opgevist en van schol 12%. Van kabeljauw mag zelfs een derde minder worden gevangen in vergelijking met dit jaar. Alleen van de gecombineerde TAC tarbot en griet is het quotum verhoogd. Vissers mogen van deze soorten in 2019 14% meer aanvoeren. Van rog mag volgend jaar evenveel worden aangevoerd als dit jaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook