O-582 Hombre eerbetoon aan verdronken visser

Willy Versluys (70) uit Oostende heeft onlangs de 19,27 meter lange in Engeland geregistreerde SN-2 Ocean Rover uit 1980 in de vaart gebracht als O-582 Hombre.

O-582 Hombre eerbetoon aan verdronken visser

De kotter vervangt de Z-582 Asannat, die 28 december 2016 kapseisde voor de kust van Engeland. Daarbij lieten twee van de drie opvarenden het leven. Johnny Ronsijn (51) uit Ichtegem zat 11 uur lang op de romp en kon uiteindelijk worden gered. Schipper Eric Maeckelbergh (38) uit Oostende werd uit het water gevist en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. De derde opvarende, Omar Fall Diaw Babacar (39) was Mauritaniër en had ook de Spaanse nationaliteit. Het lichaam van ‘Bouba’, zoals hij liefkozend werd genoemd, was maandenlang vermist maar spoelde in september 2017 aan op de Engelse kust. Na onderzoek kon worden vastgesteld dat het om het derde bemanningslid van de Z-582 ging.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer