TX-1 slaat tong en schol op in tubs

Cor en Thijs Vonk van de TX-1 zijn vorig jaar overgestapt op het gebruik van tubs om tong en schol in op te slaan. Daartoe hebben ze ook de koeling van het visruim aangepast.

TX-1 slaat tong en schol op in tubs

‘We hadden eerst frosters aan het plafond in het visruim en nu hebben we ventilatoren, waardoor we nauwelijks freon hoeven te gebruiken met minder leidingen en minder kans op lekkages. Die ventilatoren houden het ruim goed koud en dus ook de vis. In het begin hebben we een paar van die tubs van de TX-38 geleend en dat beviel ons best’, aldus Cor Vonk. Polar Koeltechniek uit Wieringerwerf heeft het visruim voor de gebroeders Vonk aangepast. Zij ervaren dat de tong in het ijswater in de tubs geen gewichtsverlies oplevert en bovendien erg koud blijft. Vonk: ‘En met de Seaplast tubs uit IJsland, die je voor 400 euro per stuk kunt kopen, is goed te werken in het ruim.’ (WdH)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer