Van Dalen praat bestuurders bij over visserijbeleid EU

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) heeft eind juni verschillende nieuwe gemeentebesturen van Nederlandse vissersplaatsen en provincies bijgepraat over de Europese visserij-ontwikkelingen,

Naar de bijeenkomst kwamen bestuurders uit Den Helder, Katwijk, Stellendam, Urk, Flevoland, Friesland en Zeeland. ‘Er zijn in allerlei gemeenten nieuwe raadsleden en wethouders aangetreden. Zij dienen te weten wat er zoal speelt voor de vissers in hun woonplaatsen’, zegt Van Dalen, die zelf het initiatief nam. ‘De visserij is een belangrijke factor die lokaal en regionaal essentieel is voor zowel economisch als duurzaam beleid. Relevante bestuurders moeten dus goed weten wat er speelt en wat er aan staat te komen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Van Dalen praat bestuurders bij over visserijbeleid EU | Schuttevaer.nl

Van Dalen praat bestuurders bij over visserijbeleid EU

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) heeft eind juni verschillende nieuwe gemeentebesturen van Nederlandse vissersplaatsen en provincies bijgepraat over de Europese visserij-ontwikkelingen,

Naar de bijeenkomst kwamen bestuurders uit Den Helder, Katwijk, Stellendam, Urk, Flevoland, Friesland en Zeeland. ‘Er zijn in allerlei gemeenten nieuwe raadsleden en wethouders aangetreden. Zij dienen te weten wat er zoal speelt voor de vissers in hun woonplaatsen’, zegt Van Dalen, die zelf het initiatief nam. ‘De visserij is een belangrijke factor die lokaal en regionaal essentieel is voor zowel economisch als duurzaam beleid. Relevante bestuurders moeten dus goed weten wat er speelt en wat er aan staat te komen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer