Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Van Dalen praat bestuurders bij over visserijbeleid EU

BRUSSEL

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) heeft eind juni verschillende nieuwe gemeentebesturen van Nederlandse vissersplaatsen en provincies bijgepraat over de Europese visserij-ontwikkelingen,

Naar de bijeenkomst kwamen bestuurders uit Den Helder, Katwijk, Stellendam, Urk, Flevoland, Friesland en Zeeland. ‘Er zijn in allerlei gemeenten nieuwe raadsleden en wethouders aangetreden. Zij dienen te weten wat er zoal speelt voor de vissers in hun woonplaatsen’, zegt Van Dalen, die zelf het initiatief nam. ‘De visserij is een belangrijke factor die lokaal en regionaal essentieel is voor zowel economisch als duurzaam beleid. Relevante bestuurders moeten dus goed weten wat er speelt en wat er aan staat te komen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook