Garnalenbedrijven Klaas Puul en Foppen fuseren

Het garnalenbedrijf Klaas Puul uit Volendam en zalm- en garnalenverwerker Foppen uit Harderwijk gaan samen verder als Dutch Seafood Company. Met een gezamenlijke omzet van 310 miljoen euro wordt het de tweede partij in Nederland, na marktleider Parlevliet & Van der Plas uit Valkenburg, die in 2014 Heiploeg in Zoutkamp overnam.

Klaas Puul, met vestigingen in Volendam, Edam en Marokko, was sinds twee jaar grotendeels in handen van investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Klaas Puul heeft een omzet van 170 miljoen euro, die voor 90% wordt gerealiseerd uit de inkoop en verwerking van garnalen. Een klein deel komt uit de handel in zalm. De productie hiervan gaat naar Harderwijk.
Foppen, een familiebedrijf, is met een omzet van 140 miljoen euro vooral groot in de verwerking van en handel in zalm. De handel in garnalen is bescheiden van omvang. De verwerking van garnalen zal worden ondergebracht in Volendam. In Griekenland heeft Foppen een verwerkingsfabriek voor zalm.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Garnalenbedrijven Klaas Puul en Foppen fuseren | Schuttevaer.nl

Garnalenbedrijven Klaas Puul en Foppen fuseren

Het garnalenbedrijf Klaas Puul uit Volendam en zalm- en garnalenverwerker Foppen uit Harderwijk gaan samen verder als Dutch Seafood Company. Met een gezamenlijke omzet van 310 miljoen euro wordt het de tweede partij in Nederland, na marktleider Parlevliet & Van der Plas uit Valkenburg, die in 2014 Heiploeg in Zoutkamp overnam.

Klaas Puul, met vestigingen in Volendam, Edam en Marokko, was sinds twee jaar grotendeels in handen van investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Klaas Puul heeft een omzet van 170 miljoen euro, die voor 90% wordt gerealiseerd uit de inkoop en verwerking van garnalen. Een klein deel komt uit de handel in zalm. De productie hiervan gaat naar Harderwijk.
Foppen, een familiebedrijf, is met een omzet van 140 miljoen euro vooral groot in de verwerking van en handel in zalm. De handel in garnalen is bescheiden van omvang. De verwerking van garnalen zal worden ondergebracht in Volendam. In Griekenland heeft Foppen een verwerkingsfabriek voor zalm.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer