Er zit politieke beweging in aanlandplicht

Aan de vooravond van de grote vissersdemonstratie op zaterdag 2 juni in Amsterdam lijkt er enige politieke beweging te komen in de gewraakte aanlandplicht voor jonge schol vanaf 2019. De landen met visrechten op de Noordzee bepleiten uitstel.

Volgens de Volkskrant willen Nederland, België, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Zweden en Groot-Brittannië meer onderzoek naar alternatieven. De aanlandplicht moet de visserij dwingen selectiever te vissen. Idee is dat dit ook kan met permanent cameratoezicht aan boord. Ook is meer onderzoek nodig naar netten die schol en tong beter van elkaar kunnen scheiden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer