Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Celstraffen voor palingsmokkel via Schiphol

AMSTERDAM

De rechtbank in Amsterdam heeft twee Chinezen veroordeeld tot een halfjaar cel vanwege de smokkel van glasaal. De twee, een man en een vrouw van eind twintig, werden vorig jaar april op Schiphol betrapt toen ze op doorreis waren van Lissabon naar China.

1 / 1
BOO GLASAAL

BOO GLASAAL

De glasaal werd gevonden in de bagagekelder van Schiphol. Bij inspectie van de bagage op de transportbanden trof de douane zes koffers met jonge levende Europese palingen aan. Het ging om in totaal 72 kilo. In China zou de partij 115.000 euro kunnen opbrengen, berekende de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWa) kort na de vondst in 2017.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook