Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Mosselbedrijf uit Yerseke in de fout

MIDDELBURG

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Middelburg een boete van 90.000 euro geëist tegen een mosselbedrijf uit Yerseke. Tegen de twee directeuren eiste het OM een werkstraf van 175 uur.

Uit het onderzoek door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat het bedrijf in 2012 en 2013 meermalen mosselen verkocht als ‘MSC-gekeurde’ mosselen, terwijl de verkochte mosselen dat niet waren. Met de administratie en facturen werd gesjoemeld, zodat niet meer te herleiden was dat de mosselen elders en helemaal niet volgens de richtlijnen van het keurmerk gevangen waren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook