Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ook Macron wijst pulsvisserij af

DEN HAAG

De Franse president Macron staat achter het besluit van het Europees Parlement om de pulsvisserij te verbieden. Dat zei hij woensdag 21 maart tijdens een bezoek aan premier Rutte. Hij is overtuigd dat de pulstechniek schade toebrengt aan de visstand.

‘Ik geloof dat het een goede keuze is geweest’, zei hij tegenover de NOS-microfoon. De stemming in het Europees Parlement in januari werd gezien als een overwinning voor de Fransen. Franse vissers zijn fel tegen de innovatieve techniek. Volgens de Nederlandse visserijorganisaties gaat het ze echter niet om het welzijn van de vis, maar vrezen ze de Nederlandse concurrentie. Het parlement heeft zich volgens de Nederlandse Vissersbond laten leiden door valse informatie, ofwel ‘fake news’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook