Franse vissers blokkeren haven Boulogne

Boze Franse vissers hebben de haven van Boulogne-sur-Mer geblokkeerd. Met spandoeken geven ze aan dat het om een protest tegen de pulskor gaat. Naar verluidt eist men compensatie voor geleden schade als gevolg van de Nederlandse pulskoractiviteiten.

Boulogne

Volgens de Nederlandse vissersbonden Vissersbond en Visned zou de actie echter niet direct zijn gericht tegen de pulskorvisserij, maar zijn bedoeld om subsidie af te dwingen voor het behalen van veiligheidscertificaten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Franse vissers blokkeren haven Boulogne | Schuttevaer.nl

Franse vissers blokkeren haven Boulogne

Boze Franse vissers hebben de haven van Boulogne-sur-Mer geblokkeerd. Met spandoeken geven ze aan dat het om een protest tegen de pulskor gaat. Naar verluidt eist men compensatie voor geleden schade als gevolg van de Nederlandse pulskoractiviteiten.

Boulogne

Volgens de Nederlandse vissersbonden Vissersbond en Visned zou de actie echter niet direct zijn gericht tegen de pulskorvisserij, maar zijn bedoeld om subsidie af te dwingen voor het behalen van veiligheidscertificaten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer