‘Rechter moet maar oordelen over Beheerplan mosselen’

Het concept Natura 2000 Beheerplan van Rijkswaterstaat wordt niet aangepast aan de wensen van de mosselvissers. De PO Mosselcultuur reageert teleurgesteld. ‘Er rest ons nu niets anders dan de mening van de rechter hierover te vragen.’

Volgens het Beheerplan zouden de vissers bij een afstand van minimaal 1200 meter tot rustende zeehonden populaties in acht moeten nemen. ‘Een maatregel die op geen enkele manier wordt gestaafd door wat wij in praktijk waarnemen’, zegt voorzitter Cees Otte van visserijvereniging Algemeen Vissersbelang in Bruinisse. ‘Tijdens ons werk komen de zeehonden namelijk zelf onze richting op. Ze zijn nieuwsgierig naar wat wij doen. Een zone van 1200 meter afstand is onnodig en onwerkbaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer