Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Tijdperk handpellerij lijkt voorbij

Zoutkamp

De grootschalige handpellerij van garnalen lijkt zijn einde te naderen. In Lauwersoog verrijst een fabriek met garnalenpelmachines die kunnen concurreren met het handwerk van duizenden arbeidskrachten in Marokko. Machinebouwer GPC Kant uit Leens verwacht dat binnen pakweg vijf jaar geen garnalen meer naar de pellerijen in Noord-Afrika hoeven te worden getransporteerd.

1 / 1
Tijdperk handpellerij lijkt voorbij

Tijdperk handpellerij lijkt voorbij

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook