Nieuw garnalenpelstation in haven Lauwersoog

Aannemer Kooi uit Appingedam bouwt momenteel voor de combinatie Telson / GPC Kant een nieuw garnalenhandelsbedrijf en -pelstation in de haven van Lauwersoog. Volgend jaar april moet het bedrijf operationeel zijn.

Nieuw garnalenpelstation in haven Lauwersoog

De nieuwe onderneming krijgt een oppervlakte van 2000 vierkante meter.
De opdracht voor de bouw is gegeven door HendrikSon Shrimping van Hendrik Nienhuis en zoon Onno uit Zoutkamp. Telson en Garnalen Pelcentrum (GPC) Kant gaan het pand huren. Ze opereren nu ook al onder één dak in het nabij Lauwersoog gelegen Leens. GPC Kant pelt de garnalen machinaal, terwijl Telson de garnalen verhandelt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer