Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Visstand Waddenzee daalt fors

HARLINGEN

De visstand in de Waddenzee is de afgelopen 50 jaar flink achteruitgegaan. Van schol tot tong en van paling tot harder is het aantal vissen in de zee ‘nog maar een fractie van wat het in de jaren 60 was’, meldde de Waddenvereniging 10 april bij de lancering van de nieuwe website Waddenzeevismonitor.nl

1 / 2
Visstand Waddenzee daalt fors

Visstand Waddenzee daalt fors

Website brengt 50 jaar waddenvis in beeld

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • A.D. van der Velde

  Van een natuur bescherming organisatie als de waddenvereniging zal er nooit en ten nimmer kritisch naar andere natuur beschermende maatregelen en organisaties als de zeehondenbescherming en vogelbescherming gekeken worden, de zeehond en de aalscholver zijn in het zelfde tijdvak, drastisch, zo niet ernstig, in aantallen vooruit gegaan. Het zou de organisaties van zo’n visstand onderzoek goed staan als ze alle invloedrijke factoren in het onderzoek meenemen. Het zelfde gebeurt op de wal met het onderzoek naar de weidevogel stand, geen woord wordt er daar gerept over de beschermde status van de vos en de preditatie drift van dezelfde vos.

 • T Langius

  Ik mis één factor in de gedachte gang naar het achteruit gaan van de vis bestande op het wat. De zeehonden populatie (nu +/_ 8000 stuks) is in deze jaren ook flink gegroeid. Een zeehond eet al gauw 5 kg. vis per dag.
  En de palingstand op het IJsselmeer moeten we meschien ook eens denken aan de Aalscholvers, die lusten ook wel een aaltje. Straks is de wolf weer in het land en die lust wel een koe of schaap. Ja natuurbeleid is mooi. Natuurbeleid is mooi.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook