Driemaal is scheepsrecht in Petten: Zeldenrust vrij

De derde poging slaagde volgens het aloude gezegde ‘driemaal is scheepsrecht’. Het Belgische vissersvaartuig Zeldenrust Z-75 kwam dinsdagavond vrij van de strekdam bij het Noord-Hollandse Petten waar ze dagenlang op vast zat. De kotter strandde daar donderdagmorgen 17 oktober nadat een net in de schroef was gedraaid.

Zeldenrust houdt lang vast aan basalt Petten

De bemanning meldde de Kustwacht in de vroege ochtend dat het schip een net in de schroef had gekregen en op de kust dreigde te verdagen. Even later strandde de Zeldenrust op een strekdam tegenover het botenhuis van KNRM-station Petten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Driemaal is scheepsrecht in Petten: Zeldenrust vrij | Schuttevaer.nl

Driemaal is scheepsrecht in Petten: Zeldenrust vrij

De derde poging slaagde volgens het aloude gezegde ‘driemaal is scheepsrecht’. Het Belgische vissersvaartuig Zeldenrust Z-75 kwam dinsdagavond vrij van de strekdam bij het Noord-Hollandse Petten waar ze dagenlang op vast zat. De kotter strandde daar donderdagmorgen 17 oktober nadat een net in de schroef was gedraaid.

Zeldenrust houdt lang vast aan basalt Petten

De bemanning meldde de Kustwacht in de vroege ochtend dat het schip een net in de schroef had gekregen en op de kust dreigde te verdagen. Even later strandde de Zeldenrust op een strekdam tegenover het botenhuis van KNRM-station Petten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer