Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Camerapaal bekijkt mosselbanken

DE COCKSDORP

In het kader van het herstelproject Mosselwas is 31 augustus in de westelijke Waddenzee, nabij De Cocksdorp de eerste camerapaal geplaatst. Hierop is een geavanceerd videosysteem gemonteerd dat onderzoekers in staat stelt om 24 uur per dag waarnemingen te verrichten op zandplaten en mosselbanken in de Waddenzee. Hiermee wordt in kaart gebracht welke fysische en ecologische processen zich afspelen op de anders moeilijk bereikbare mosselbanken. In het loop van het jaar volgen nog twee camerapalen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook