Garnalenvissers roepen staking uit

De Nederlandse garnalenvloot heeft aangekondigd de komende vier voor de wal te blijven. Het is een initiatief van de leden van de vissersverenigingen Hulp in Nood op Lauwersoog/Zoutkamp en van Ons Belang in Harlingen. Volgens vice-voorzitter Johan Rispens van Hulp in Nood wordt er op deze wijze actie ondernomen tegen de veel te lage kiloprijs van 1,29 euro op de veiling, terwijl een prijs van 3,50 euro per kilo lonend is.

De actievoerders verwijten de grote handelaren dat deze te weinig voor de garnalenvangsten willen betalen en de vissers tegen elkaar uitspelen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Garnalenvissers roepen staking uit | Schuttevaer.nl

Garnalenvissers roepen staking uit

De Nederlandse garnalenvloot heeft aangekondigd de komende vier voor de wal te blijven. Het is een initiatief van de leden van de vissersverenigingen Hulp in Nood op Lauwersoog/Zoutkamp en van Ons Belang in Harlingen. Volgens vice-voorzitter Johan Rispens van Hulp in Nood wordt er op deze wijze actie ondernomen tegen de veel te lage kiloprijs van 1,29 euro op de veiling, terwijl een prijs van 3,50 euro per kilo lonend is.

De actievoerders verwijten de grote handelaren dat deze te weinig voor de garnalenvangsten willen betalen en de vissers tegen elkaar uitspelen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer