Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

River Terminal Wielsbeke verhoogt overslagcapaciteit (video)

WIELSBEKE

In de eerste helft van 2019 beginnen op de River Terminal Wielsbeke aan de Leie uitbreidings- en renovatiewerken. De huidige kaaimuur wordt met 70 m verlengd tot een totale kaailengte van 325 m. Ook het huidige kaaiplateau ondergaat een volledige renovatie.

Nog in 2019 wordt een nieuw kantoorgebouw opgetrokken en er wordt een weg aangelegd die de volledige terminal toegankelijk moet maken. Om de uitbreiding mogelijk te maken kocht de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij  West-Vlaanderen, die sinds 2014 eigenaar is van de terminal,  het achterliggende terrein van ongeveer 3 ha.
 
Langdurige consessie
Naast  een opwaardering van de infrastructuur sloten de uitbaters Shipit en Delcatrans een langdurige concessieovereenkomst om de komende 25 jaar de River Terminal Wielsbeke ook economisch in goede banen te leiden. Shipit is verantwoordelijk voor gepalletiseerde goederen en andere ondeelbare ladingen. Delcatrans  behartigt de containertrafieken. Beide concessionarissen  baten elk 50% van de terminal uit.
 
De uitbreiding van de terminalcapaciteit was een noodzaak gezien de stijgende activiteiten van Wielsbeke die in 2017 een overslag totaliseerde van 15.000 teu.  ‘De verdere uitbouw van dit multimodaal platform kan zo verder z’n rol vervullen als duurzame extended gateway voor de Vlaamse havens. Zijn infrastructuur staat ten volle ten dienste van de aanwezige industrie uit de regio’, zo betoogde  Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen, bij de ondertekening van de concessieovereenkomst. (JG)
 Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook