Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Radartoren naar de Maasvlakte

ROTTERDAM

Muller Dordrecht heeft op een 66 meter lange ponton in drie grote delen de nieuwe radartoren van het Gemeentelijk Havenbedrijf naar de punt van de tweede Maasvlakte gesleept.

1 / 1
Het transport van de drie radartorendelen naar de tweede Maasvlakte. (Foto: PAS Publicaties)

Het transport van de drie radartorendelen naar de tweede Maasvlakte. (Foto: PAS Publicaties)

Het ontwerp en de bouw van de stalen radartoren werd in januari 2017 door het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam aan Hollandia Infra uit Krimpen aan den IJssel gegund. Deze schakelde op haar beurt bureau Syb van Breda & Co uit Leiden in voor het ontwerp. Dit resulteerde in de bouw van een 70 meter hoge toren met een slanke taille en gefabriceerd van weervast staal, die de oude radartoren uit 1974 gaat vervangen.

De radarinstallatie uit deze toren zal worden overgezet naar de nieuwe toren die op de punt van Maasvlakte 2 komt te staan. Voor het transport van de drie torendelen op dinsdag 12 juni heeft Muller Dordrecht de sleepboot En Avant 7, de ponton 6615-2 en de duwboot Orion ingezet. (PAS)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook