Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeevrachtenmarkt: Dure containervaart opsteker voor bulkers

ROTTERDAM

Met droge-ladingschepen werd tussen september en december 37 miljoen ton sojabonen verscheept uit de Verenigde Staten. Met containers slechts 2,5 miljoen ton, doordat de containerprijzen sterk stegen. Voor de droge-ladingschepen is het te hopen dat de containers nog lang duur blijven. Een tegenvaller is dat de export van sojabonen uit Brazilië naar China  voorlopig laag blijft.

1 / 1
De HL Green is de eerste capesizer met LNG-voorstuwing. (Foto MarineTraffic)

De HL Green is de eerste capesizer met LNG-voorstuwing. (Foto MarineTraffic)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook