Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeevrachtenmarkt: Recordprijzen voor containervervoer, hoofdprijs voor LNG-tankers

ROTTERDAM

Vooral de capesizers profiteren van een verbeterende markt. De inkomsten stegen tot ruim boven $ 24.000 per dag. De export van ijzererts uit Australië steeg. Het land hoeft zich kennelijk geen zorgen meer te maken over de export, China voert ook weer ijzererts uit Australië in. Wel zijn slechte weersomstandigheden een probleem. Ook de panamaxen profiteren van een betere markt, de charterhuren stegen tot rond $ 14.500 per dag. Voor graan reizen uit de Verenigde Staten lagen de vrachtprijzen rond $ 12.000 per dag.

1 / 1
De King Ore. (Foto Shipspotting)

De King Ore. (Foto Shipspotting)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook