Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

CBS: minder droge bulkgoederen per schip in 2019

DEN HAAG 

In 2019 vervoerde de binnenvaart 361 miljoen ton goederen, 0,4% meer dan een jaar eerder. Het vervoerd gewicht aan droge bulk, met een aandeel van 52% het grootst, daalde met 6,1%. Het vervoer van natte bulkgoederen, zoals chemische en aardolieproducten, nam met 10,8% toe. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de binnenvaart.

1 / 1
Vervoerd gewicht binnenvaart vanuit Nederland naar Duitsland in miljoenen tonnen. (Bron CBS)

Vervoerd gewicht binnenvaart vanuit Nederland naar Duitsland in miljoenen tonnen. (Bron CBS)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook