Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Met windvangers naar Den Helder

'T ZAND

Sleepdienst Muller uit Dordrecht heeft zes torenhoge, roestvrijstalen opslagtanks over het Noordhollandskanaal naar Den Helder en vandaar over zee naar Rotterdam vervoerd. De tanks zijn gebouwd door Oostwouder Tank- en Silobouw uit het Noord-Hollandse dorp ’t Zand. Het transport trok veel bekijks.

1 / 1
Het tanktransport over het Noordhollandskanaal. (Foto PAS Publicaties)

Het tanktransport over het Noordhollandskanaal. (Foto PAS Publicaties)

De elk circa 28 meter hoge opslagtanks waren met mobiele telescoopkranen op twee zeegaande Muller-pontons gezet. Op dinsdag 22 januari werd de eerste ponton, geladen met twee tanks, over het Noordhollandskanaal naar Den Helder gebracht. Hierbij fungeerde de Muller-sleper En Avant 7 als duwboot en de sleper Eemshorn van Jan Krul uit Slootdorp achteruit varend als stuurboot. Vanwege de afmetingen waren met name de passages van de spoorbrug en de Kooybrug bij Den Helder spannend.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(PAS)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook