Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Milieu- en klimaatmaatregelen treffen de binnenvaart hard

DEN HAAG

De groei van de binnenvaart stagneert de komende jaren vanwege de milieu- en klimaatmaatregelen. Onderzoeksbureau Panteia spreekt voor de korte en middellange termijn zelfs van ‘zorgelijke vooruitzichten’. Het ladingvolume neemt dit jaar zelfs af van 324 miljoen ton in 2019 naar 321 miljoen ton (-1,1%).

1 / 1
Het vervoer van droge lading groeit vanwege de milieu- en klimaatmaatregelen de komende jaren nauwelijks. Op korte termijn verwacht Panteia als gevolg van de stikstofcrisis zelfs een daling. (Foto Erik van Huizen) 

Het vervoer van droge lading groeit vanwege de milieu- en klimaatmaatregelen de komende jaren nauwelijks. Op korte termijn verwacht Panteia als gevolg van de stikstofcrisis zelfs een daling. (Foto Erik van Huizen) 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • H.W. Storm

    En zo sprak de profeet tot de proletariers.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook