Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Sluiting Enci Maastricht kost tienduizenden tonnen lading

Maastricht

De sluiting van de cementfabriek van de Eerste Nederlandse Cement Industrie (Enci) in Maastricht gaat de binnenvaart in het zuiden van Nederland tienduizenden tonnen lading kosten. Andere vestigingen van moederbedrijf HeidelbergCement gaan de cementproductie weliswaar overnemen, maar hoeveel werk overblijft voor de binnenvaart, is nog de vraag.

1 / 2
Aan de Maas in Maastricht heeft de Enci twee laadinstallaties en twee losinstallaties. Jaarlijks wordt in Maastricht 900.000 ton cement geproduceerd, een kleine 400.000 ton daarvan gaat nu nog via de binnenvaart. (Foto Erik van Huizen)

Aan de Maas in Maastricht heeft de Enci twee laadinstallaties en twee losinstallaties. Jaarlijks wordt in Maastricht 900.000 ton cement geproduceerd, een kleine 400.000 ton daarvan gaat nu nog via de binnenvaart. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook