Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Bakker Barendrecht halveert CO2-uitstoot met ‘bananenboot’

VLISSINGEN

Bakker Barendrecht, leverancier van groente en fruit voor Albert Heijn en onderdeel van Greenyard, haalt de bananencontainers voortaan via BCTN grotendeels per binnenschip van Vlissingen. Dat scheelt volgens het bedrijf de helft aan CO2-uitstoot.

1 / 2
Het binnenvaartcontainerschip Aura geladen met bananencontainers haalt de CO2-uitstoot sterk naar beneden. (Foto Paul Martens / Kloosterboer)

Het binnenvaartcontainerschip Aura geladen met bananencontainers haalt de CO2-uitstoot sterk naar beneden. (Foto Paul Martens / Kloosterboer)

Wekelijks komen er zo’n 40 containers met Chiquita-bananen per zeeschip in Vlissingen binnen bij Kloosterboer, logistiek dienstverlener voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten in West-Europa. Tot 30 september gingen ze van daar rechtstreeks per truck naar Bakker Barendrecht. 

Samen met BCTN, de grootste uitbater van binnenvaartcontainerterminals in Nederland en België, werd een schonere, multimodale oplossing gevonden. Een binnenvaartschip vaart de containers nu van Vlissingen naar de BCTN-terminal in Alblasserdam, vervolgens worden ze de laatste 14 kilometer over de weg naar het distributiecentrum van Bakker Barendrecht vervoerd. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook