Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ontgasverbod begint bij ‘dichtbevolkte gebieden’

DEN HAAG

Behalve toxische stoffen mogen sinds april dit jaar conform het ADN vrijwel geen gevaarlijke stoffen meer varend ontgast worden in dichtbevolkte gebieden en nabij sluizen en bruggen. Als het CDNI-verdrag in 2020 van kracht wordt, is dat het begin van een totaalverbod op varend ontgassen in 2024.

1 / 2
Op een kaartje bij de Kamerbrief is te zien dat ontgassen feitelijk alleen nog kan aan het eind van de Nieuwe Waterweg, op de Zeeuwse vaarwegen en de doorgaande vaarroutes over het IJsselmeer. (Illustratie uit Tweede Kamerbrief)

Op een kaartje bij de Kamerbrief is te zien dat ontgassen feitelijk alleen nog kan aan het eind van de Nieuwe Waterweg, op de Zeeuwse vaarwegen en de doorgaande vaarroutes over het IJsselmeer. (Illustratie uit Tweede Kamerbrief)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook