Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Aan de Reis: Vallend water doet vrachten stijgen

Deventer

Met het vallen van het water verandert de vrachtenmarkt ook weer. Op de Midden-Rijn zakte de rivier bij een aantal Pegels in een week tijd met meer dan drie meter en de daling zet voorlopig door. En als het water lager is en richting KWZ-toeslagen dreigt te gaan, stijgen de vrachtprijzen weer. Rond Duisburg werden weinig reizen aangeboden.

Van Antwerpen naar de Moezel was het tarief 6,50 euro per ton voor erts. Van Rotterdam naar Hamm werd 5,75 euro per ton betaald. Maïs ging van Rotterdam naar Nijkerk voor 7 euro per ton en naar Lochem werd 6,50 euro per ton betaald. Sunpellets brachten van Amsterdam naar Arques 12,50 euro per ton op. Van Amsterdam naar Deventer werd 5,75 euro per ton betaald. Rollen gingen van IJmuiden naar Antwerpen voor 4,25 euro per ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook