Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Laag water hield vervoer over water in Duitsland 11,1% lager in 2018

WIESBADEN [update]

Binnenvaartvervoer over de Duitse binnenwateren bleef in heel 2018 met 198,0 miljoen ton 11,1% achter, 24,7 miljoen minder dan in 2017, vooral als gevolg van lage waterstanden in de tweede helft van het jaar. Dat meldt het Duitse bureau voor statistiek Destatis.

In het eerste halfjaar was er een lichte daling met 1,1%. De sterkste daling deed zich in de maand november voor met bijna 34%, in december steeg het water en bleef de beperking op het ladingvolume voor de binnenvaart in Duitsland volgens Destatis beperkt tot 12,4%. Het CBS gaf voor de binnenvaart in Nederland in 2018 een volumevermindering met 2% naar 360 miljoen ton, in het internationaal vervoer van en naar Nederland was de daling 6%.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook