Aan de Reis: Afwachtende houding in oliemarkt

Met het stijgen van het water dalen de vrachtprijzen, dat is nu al sinds bijna een maand het geval. Met de harde wind en de vele regen van de afgelopen tijd en sterk wassend water was het niet fijn varen. Er wordt nog wel steeds redelijk betaald.

Maïs ging van Rotterdam naar Beernem voor 5,70 euro per ton en van Rotterdam naar Nijkerk voor 7 euro per ton. Tarwe bracht van Vlissingen naar Heijen 5,50 euro per ton op. Zonnebloempellets werden aangeboden van Amsterdam naar Deventer voor 5,75 euro per ton. Van Amsterdam naar Arques werd 12,50 euro per ton betaald. Van Antwerpen naar Duisburg was het tarief 4 euro per ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer