Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Frans ladingvolume stabiel ondanks droogteproblemen

B√ČTHUNE [update]

Het Franse vervoer over water is in 2018 min of meer stabiel gebleven, ondanks extreem hoogwater in het voorjaar en een uitzonderlijk droge zomer. Vaarwegbeheerder Voies Navigables de France (VNF) registreerde met 51,7 miljoen ton lading een daling van 1,7% ten opzichte van 2017. In tonkilometers nam het transport per binnenvaartschip met een 0,5% af, tot 6,7 miljard tonkilometer.

1 / 1
Frans ladingvolume stabiel ondanks droogteproblemen

Frans ladingvolume stabiel ondanks droogteproblemen

Het binnenlandse vervoer over water nam met 5,2% in tonnen toe tot 27,9 miljoen ton, en met 5,9% in afstand tot 4,2 miljard tonkilometer. De groei heeft zich met name voorgedaan op de Rhône en Saône (+7,8%, 5,6 miljoen ton) en in het Seine-Oisebekken (+3,8%, 21,5 miljoen ton). Het internationale vervoer registreerde een flinke daling, vooral in het door laagwater getroffen Rijnbekken (-17,9%, 10,7 miljoen ton) en op de Moezel (-4,9%, 5,6 miljoen ton).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook