Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Laagwater verschuift Rijnlading naar binnenland

HEERLEN

Nieuwe cijfers van van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maken de ‘laagwaterdip’ in de binnenvaart van eind vorig jaar zichtbaar: met 360 miljoen ton lading werd er in 2018 ‘maar’ 2% minder vervoerd dan de 365 miljoen ton in 2017, ondanks de laagwaterbeperking. Door verschuivingen in vervoerspatronen daalde het volume internationaal met bijna 6%, terwijl binnen Nederland het vervoer over water juist toenam.

1 / 1
Laagwater verschuift Rijnlading naar binnenland

Laagwater verschuift Rijnlading naar binnenland

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook