Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Laagwater in september verlaagde Duits vervoer per schip met 20,8%

WIESBADEN

Laagwater in september zorgde op Duitse vaarwegen voor een afname van het vervoer per schip met 20,8% vergeleken met september 2017. Dat blijkt uit cijfers van het statistisch bureau Destatis in Wiesbaden. Over de eerste negen maanden bleef het vervoerde tonnage met 156,7 miljoen ton 6,1% achter bij 2017.

Van de belangrijkste vervoersstromen halveerde in de maand september het doorgaande vervoer (Donau, Moezel) met een afname van 52,9% naar 619.000 ton ten opzichte van het voorgaande jaar. De grootste stroom, van de Nederlandse en Belgische zeehavens richting Duitsland, verminderde met 14,9% naar 6,8 miljoen ton. Het vervoer met laad- en losplaats binnen Duitsland nam 13% af naar 3,9 miljoen ton, het vervoer vanuit Duitsland met 30,1% naar 3,1 miljoen ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook