Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

River Terminal Wielsbeke verhoogt overslagcapaciteit (video)

WIELSBEKE

In de eerste helft van 2019 beginnen op de River Terminal Wielsbeke aan de Leie uitbreidings- en renovatiewerken. De huidige kaaimuur wordt met 70 m verlengd tot een totale kaailengte van 325 m. Ook het huidige kaaiplateau ondergaat een volledige renovatie.

Nog in 2019 wordt een nieuw kantoorgebouw opgetrokken en er wordt een weg aangelegd die de volledige terminal toegankelijk moet maken. Om de uitbreiding mogelijk te maken kocht de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij  West-Vlaanderen, die sinds 2014 eigenaar is van de terminal,  het achterliggende terrein van ongeveer 3 ha.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook