Nederlandse vloot nog steeds aan kop in EU

Nederland voert in de Europese binnenvaart nog steeds de top aan. Met 49 miljard tonkilometer in 2017 verrichten Nederlandse binnenvaartschepen 33,3% van de totale vervoersprestatie over water in de EU.

Ook voor wat betreft de totale hoeveelheid goederen (het aantal vervoerde tonnen) en het aantal containers steekt ons land veruit boven de naaste concurrenten Duitsland en België uit. Een en ander blijkt uit de onlangs gepubliceerde marktobservatie najaar 2018 van de CCR.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nederlandse vloot nog steeds aan kop in EU | Schuttevaer.nl

Nederlandse vloot nog steeds aan kop in EU

Nederland voert in de Europese binnenvaart nog steeds de top aan. Met 49 miljard tonkilometer in 2017 verrichten Nederlandse binnenvaartschepen 33,3% van de totale vervoersprestatie over water in de EU.

Ook voor wat betreft de totale hoeveelheid goederen (het aantal vervoerde tonnen) en het aantal containers steekt ons land veruit boven de naaste concurrenten Duitsland en België uit. Een en ander blijkt uit de onlangs gepubliceerde marktobservatie najaar 2018 van de CCR.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer