Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

GMP+ handhaaft laagwatermaatregelen vooralsnog

RIJSWIJK

De maatregelen die GMP+ International nam vanwege het lage water in Noordwest Europa blijven ook bij de gestegen waterstanden vooralsnog van kracht. Dat is de uitkomst van een evaluatie die de certificeringsorganisatie donderdag 20 december hield met betrokken partners.

De maatregel, die half november van kracht werd, houdt in dat het onder strikte voorwaarden mogelijk is om gebruik te maken van niet GMP+-gecertificeerd transport via weg of water en van niet GMP+ FSA-gecertificeerde opslag. Die maatregel zou nodig zijn om de aanvoer van grondstoffen voor veevoer te waarborgen. Maar schippers vermoeden dat de echte reden is, dat de bevrachters de vrachtprijzen willen drukken, bleek onlangs in Schuttevaer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook